Državna tajnica Janica Kostelić na predstavljanju paraolimpijske reprezentacije za ZPOI u Pjongčangu

 

Državna tajnica za šport Janica Kostelić prisustvovala je danas predstavljaju paraolimpijske reprezentacije koja će nastupiti na 12. zimskim paraolimpijskim igrama (ZPOI) koje će se od 9. do 18. ožujka održati u korejskom Pjongčangu.

Hrvatske boje u Južnoj Koreji branit će sedam sportaša u tri športa - alpskom i nordijskom skijanju te u snowboardu. Na ZPOI će nastupiti alpinci Dino Sokolović, Damir Mizdrak, Lovro Dokić i Eva Goluža, nordijci Josip Zima i Antun Bošnjaković te snowboardaš Bruno Bošnjak.

"U Pjongčangu ćemo peti puta nastupiti na zimskim paraolimpijskim igrama. Debitirali smo u Salt Lake Cityju 2002. godine i do sada smo na zimskim igrama imali ukupno sedam športaša i svih sedam su bili skijaši. Međutim, reprezentacija koja putuje u Koreju ima sedam članova u tri športa, što je veliki korak naprijed," kazao je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

„Svim paraolimpijcima želim puno sreće i uspjeha na Igrama u Koreji. Mislim da svi ovi športaši mogu poslužiti kao velika motivacija svima koji se možda ne usude isprobati u športu da se i oni sami probaju baviti športom, jer granice stvarno ne postoje“, poručila je državna tajnica Kostelić.

Na Igrama u Južnoj Koreji najviše se očekuje od Dine Sokolovića koji je prije četiri godine u Sočiju bio korak do medalje u konkurenciji sjedećih skijaša, ali je nakon vodstva u prvoj vožnji, u drugoj izletio sa staze.

"Samo da se ne ponovi Soči", rekao je Sokolović te dodao:

"Idem u Koreju bez pritiska i nadam se dobrom plasmanu. Daj Bože da se vratim s kojom medaljom."

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija otputovat će u Pjongčang 2. ožujka, a svečana ceremonija otvaranja Igara održat će se 9. ožujka na Olympic stadionu na kojem je bilo otvaranje i zatvaranje zimskih OI.