Državna tajnica Janica Kostelić otvorila 10. Olimpijadu osnovnih škola Labinštine

 

Državna tajnica Janica Kostelić danas je u Labinu u novom Sportskom centru Franko Mileta otvorila 10. Olimpijadu osnovnih škola Labinštine. Više od 400 učenika iz Labina i okolice natjecat će se u sljedeća dva tjedna u brojnim sportovima, a jubilarna Olimpijada osnovnih škola Labinštine završit će 14. studenoga.

„Svima želim dobru zabavu, dobra natjecanja i uživanje u igri, ali isto tako nemojte nikada zaboraviti na fair-play. To je jedna od stvari u sportu koju uvijek trebamo promicati i koju kroz sport uvijek dobro možemo naučiti“, rekla je državna tajnica Kostelić prilikom otvorenja natjecanja.

„Svaka inicijativa kako bi se svi, a pogotovo djeca, bavila sportom je hvalevrijedna, jer u ovom svijetu u kojem nam je omogućeno sve kako bismo se što manje kretali, ovakve manifestacije su izuzetno bitne. Drago mi je kako cijela jedna zajednica sudjeluje u organizaciji ove male Olimpijade i potiče djecu na bavljenje sportom, ali i da se zabavljaju i budu djeca, što je za njih i najbitnije“, poručila je Kostelić.

Organizator Olimpijade je Sportska zajednica Grada Labina u suradnji s projektom „Labin – Zdravi grad“, a glavni pokrovitelj Grad Labin.